Vanliga frågor

Vanliga Frågor

Vad kostar frakten?
Fraktkostnaden är alltid 39 kr, oavsett hur mycket eller lite du beställer.

Tillkommer det någon annan kostnad?
Nej, frakten på 39 kr och varornas kostnad är det enda du betalar. Moms ingår naturligtvis i de priser vi listar.

Hur snabbt får jag mina linser?
De linsmodeller vi har i vårt egna lager skickar vi samma dag - om du beställer innan kl. 16.00. CIBA:s modeller postar vi vanligtvis till dig en eller två dagar efter din beställning, Coopervisions modeller ca 3-5 dagar efter din beställning och Johnson & Johnsons och Bausch & Lombs linsmodeller ca 5-7 dagar efter din beställning. Toriska linser och höga plusstyrkor är ibland slut både hos oss och hos vår leverantör och vi reserverar oss för dröjsmål i dessa fall (Kan även hända med minusstyrkor men det är mycket ovanligt).

Får jag samma linser som hos min optiker?
Ja, det är exakt samma originallinser som vi säljer. Direkt ifrån tillverkaren eller auktoriserade grossister.

Hur vet jag vilken styrka jag har?
Titta på din gamla linsförpackning, där står de värden du behöver för att beställa. Om du inte har kvar din gamla ask tillgänglig så fråga din optiker, denne är skyldig att lämna ut ditt recept till dig. OBS! beställ inte linser av oss om du inte är säker på att det är rätt styrka och modell, du måste ha provat ut dem hos en optiker.

Vilken returpolicy har ni?
Våra kunder har full returrätt och pengarna tillbaka i 14 dagar efter leverans förutsatt att linserna är oskadade och oöppnade (Med oöppnade menas att hela asken/kartongen måste vara oöppnad. Öppnad ask/kartong bytes ej).

Varför ska jag handla hos Lensy?
Låga priser på linser och tillbehör, ett enkelt sätt att beställa och snabba leveranser direkt hem från vårt eget lager är några av fördelarna med att handla hos Lensy. Vi erbjuder förmånliga priser genom inköp av stora volymer och en kostnadseffektiv organisation.

Måste en synundersökning göras och behövs ett linsrecept?
En synundersökning måste göras hos en legitimerad kontaktlinsoptiker eller läkare för att kontrollera om du har synfel och kan använda kontaktlinser. Därefter kan optikern tillpassa linser som passar just dig. Utgå sedan från ditt recept när du beställer kontaktlinser hos Lensy. Du behöver alltså inte skicka receptet till oss. Däremot intygar du vid beställningen att du beställer enligt receptet du fått från en behörig optiker/läkare.

Enligt Patientjournalslagen har du alltid rätt till ditt recept och du kan när som helst be optikern om det. Se gärna under "Optikerns skötselråd" på startsidan vilka optiker Lensy samarbetar med. Hos våra samarbetspartners kan du alltid genomföra en synundersökning och sedan handla linserna till låga priser via www.lensy.se.

Observera att det är viktigt att beställa linser enligt ditt linsrecept och inte ditt glasögonrecept. Styrkan påverkar valet av linser och skiljer sig mellan glasögon och linser. Även vätskehalt och passform påverkar valet av linser.

Skötselråd vid linsanvändning
Det är viktigt att följa optikerns råd om skötsel vid linsanvändning. Läs mer under Optikerns skötselråd.

Hur sker betalningen?
Betalningen sker via faktura alternativt betal-/kredit-/kontokort. Vid fakturabetalning skickas fakturan till kund, och ska betalas inom 14 dagar från fakturadatum. Vid kortbetalning debiteras köpebeloppet ditt konto vid beställningstillfället. Kortbetalningen hanteras av vår samarbetspartner DIBS, och sker med säker teknologi (SSL / HTTPS). Kortbolagets ansvar vid icke auktoriserad användning av kortet gäller.

Hur lång är leveranstiden?
Tack vare vårt eget lager är leveranstiden oftast bara cirka 2-3 arbetsdagar. För linser som inte finns i lager, såsom linser med ovanliga parametrar eller linser med brytningsfel, är leveranstiden cirka 5-14 dagar. Lensy ansvarar inte för eventuella förseningar orsakade av våra leverantörer.

Hur reklameras en lins med tillverkningsfel?
Reklamationer av felaktiga varor måste alltid ske inom skälig tid efter att du har upptäckt felet eller maximalt 7 dagar från leveransdatum. I samband med reklamation har Lensy rätt att begära in recept som styrker att beställda linser är ordinerade av optiker.

Är mina personuppgifter skyddade?
Ja, dina personuppgifter är skyddade och Lensy garanterar att vi inte säljer eller skickar vidare några uppgifter. Vi följer de regler som stadgas i personuppgiftslagen (PUL). Du som kund ger genom ditt köp, ditt medgivande till att vi lagrar dina uppgifter i vår databas.