lensy.se :: Kontakta oss

Köpguide

Du beställer dina kontaktlinser här på lensy.se och vi skickar dem hem till dig med posten.

Beställningen
Här ovanför till vänster ser du en knapp där det står "Lista alla linser". Klicka på din linsmodell i den meny som dyker upp.

Du kommer nu till en sida där du skall ange lite fakta om de linser du vill beställa:

 • Styrka: Vilken styrka har du på respektive öga. Minustecken framför styrkan är för närsynthet och plustecken är för översynthet.
 • Baskurva: Hur kupiga skall dina linser vara? Titta på din gamla linsförpackning efter förkortningen "BC" och ange siffran som står därefter. Du kan också fråga din optiker.
 • Diameter: Hur stor skall din lins vara? Återigen, titta på din förra linsförpackning efter detta värde.

  För "Toriska" linser som korrigerar astigmatism skall även anges:

 • Cylinder: Hur stort brytningfel har du? Titta på gamla förpackningen.
 • Axel: På vilken ledd sitter ditt brytningsfel? Titta på gamla förpackningen (Cylinder och axel brukar stå direkt efter vanliga styrkan, tex -1.75 x 180)).

  Priset
  Moms är alltid inkluderat i de priser du ser på vår sajt och inga avgifter tillkommer utöver den fraktavgift som du ser på beställningsidan.

  Betalningen
  Kort: Vi accepetarar VISA och Mastercard. Pengarna reserveras vid din beställning men dras först när vi postar varorna till dig.

  Faktura: När du väljer att betala mot faktura så kommer det en räkning hem till dig i samma paket som kontaktlinserna levereras. Du har därefter 14 dagar på dig att betala fakturan.

  Kredit- och adresskontroll
  När du beställer mot faktura så gör vi automatiskt en kredit- och folkbokföringskontroll. Har du betalningsanmärkningar eller om du har angivit en annan leveransadress än den adress du är folkbokförd på så kan du inte handla mot faktura. Däremot går det givetvis bra att betala med kort i dessa fall.

  Frakten
  Fraktavgiften är 39 kr på alla leverenser oavsett hur mycket du beställer. Din beställning skickas med posten, hur lång leveranstiden är beror på vår lagerstatus men paketet bör dyka upp i din brevlåda inom 4-10 dagar. Om du har beställt en linsmodell som är mycket ovanlig eller kontaktlinser som är tillfälligt slut i vårt lager så kan det ta lite längre tid. Du kan närsomhelst logga in här på lensy och titta till "Mitt Konto". Du får då information om hur beställningen framskrider.

  Smalt brevinkast?
  Bor du i en lägenhet med ett brevinkast som är smalare än 5 centimeter så kan det bli problem för brevbäraren att peta in paketet. Paketet hamnar då hos ditt närmaste "postombud" och du får en avi nästa dag som du kan hämta ut paketet med.

  Returrätt
  Du har full returrätt inom 14 dagar efter det att varan levererats. Ett krav för att vi skall godänna en retur är att varan är i oförändrat skick samt att samtliga linsförpackningar är obrutna.